Mirkka Kippo

 Viittomakielen tulkki


 

Mirkka Kippo, tulkki AMK, YAMK ja VTM

Olen valmistunut viittomakielentulkiksi Pohjois-Savon Opistosta vuonna 2000. Valmistumisen jälkeen minulle oli selvää, että olen valmistunut unelma-ammattiini, eikä tämä ajatus ole vuosien kuluessa muuttunut. Edelleen koen, että viittomakielentulkkina työskenteleminen on paras ammatti, jonka voisin itselleni keksiä!

Valmistuttuani pääsin vakituiseen työsuhteeseen Pääkaupunkiseudun tulkkikeskukseen. Tulkkikeskuksessa työskennellessäsi sain valtavan hienon pohjan koko työuraani ajatellen; pääsin työskentelemään laajasti erilaisissa tulkkaustehtävissä, sain monipuolisen kokonaiskuvan tulkkauksen alasta sekä tiiviin työyhteisön ansioista jatkuvasti tukea kokeneilta tulkkausalan ammattilaisilta.

Arvostan koulutusta suuresti ja olen jatkuvasti halunnut kouluttaa ja kehittää itseäni. Työskenneltyni muutaman vuoden tukkina aloitin valtiotieteiden opinnot Helsingin Yliopistossa viittomakielentulkin työn ohella. Valmistuttuani valtiotieteiden maisteriksi koin, että haluan saada korkeimman mahdollisen koulutuksen myös tulkkauksen alalta. Opiskelin viittomakielen tulkkien ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Humanistisessa ammattikorkeakoulussa.

Päätin perustaa oman yrityksen vuonna 2013. Tällä hetkellä työskentelen omalla toiminimellä viittomakielentulkkina ja olen tyytyväinen työtilanteeseeni. Saan tehdä tulkkaustyötä ja vaikuttaa omaan työhöni omassa yrityksessäni. Pidän työelämätulkkauksesta, opiskelutulkkauksesta, teen tulkkausta englanninkielestä ja työskentelen myös kuurosokeiden kanssa. Kaikki tulkkaustyö on arvokasta ja olen onnellinen, kun saan tehdä tulkin työtä.